Rosacea & couperose

Couperose zijn kleine, zichtbare met bloed gevulde capillairen net onder het huidoppervlak. Dit zijn aders die de eigenschappen van contractering opnieuw verloren hebben. Dus zetten ze via de huid uit op een manier die duidelijk zichtbaar is, als een enkele ader, of eenvoudigweg als roodheid van de huid. De belangrijkste oorzaken van couperose zijn genetica, zwakte van het bindweefsel, zwangerschap, hormonen, toenemende leeftijd of te veel zon.

Rosacea en couperose behandeling met Hyperpulse

Couperose moet niet worden verward met spataderen. Deze kunnen niet met Hyperpulse worden behandeld! 

Rosacea begint eerst met vlekkerige roodheid op het gezicht die zich vanaf de zijkant van de wangen uitstrekt naar de neus, en het voorhoofd en de kin. Later worden puskopjes, bultjes en zwellingen gevolgd door vochtretentie. Er zijn perioden van uitbarstingen en remissie, en hoewel er geen bekende permanente genezing is, kan de aandoening zeker worden ingeperkt en beheerst worden door onze getrainde klinische therapeuten.

De Hyperpulse gebruikt meerdere golflengten van licht om de verwijde bloedvaten te behandelen op de aangetaste delen van het gezicht. In feite absorbeert datgene wat de Rosacea in de eerste plaats veroorzaakt het licht dat erop wordt uitgezonden om vervolgens de deeltjes te vernietigen die roodheid in het gezicht vertonen. De oppervlakkige aderen worden verwarmd en kunnen lichter worden van kleur, waardoor de roodheid van de huid verdwijnt. 

Hoe werkt het ?

Door middel van een test wordt de optimale behandelingsenergie bepaald. Met deze behandeling worden 1-2 pulsen in de te behandelen zone afgegeven. De roodheid wordt dan donkerder of verdwijnt zelfs. Deze reactie kan onmiddellijk na de behandeling worden gezien.

Veel gestelde vragen over de Hyperpulse voor Rosacea & couperose

Doet de behandeling pijn?

De behandelingen worden niet als pijnlijk ervaren, hoewel sommige klanten een licht knellend gevoel rapporteren. 

Wanneer ziet u de restultaten van de behandelingen?

De resultaten van de behandeling voor Couperose of Rosacea problemen worden geleidelijk zichtbaar gedurende 3-6 behandelingen. De meeste cliënten zien een algemene verlaging van ongeveer 75%. 

Zijn er gevolgen waarvan ik op de hoogte moet zijn?

Uw huid zal versterkt en puur aanvoelen en zal glanzen en stralen dankzij de nieuw blootgestelde huidcellen. Lichte peeling is normaal een paar dagen na uw eerste behandeling, dus vermijd het gebruik van exfoliërende scrubs of lotions voor en na de behandeling gedurende minstens 3 dagen. Vermijd ook blootstelling van uw nieuwe huid aan zonlicht en zonnebanken. 

Wat is de nazorg?

Eerste 2 uur: De huid kan warm aanvoelen en een beetje gevoelig en roze lijken. Was het behandelde gebied alleen met koud of lauw water. Vermijd het gebruik van sterk geurende lotions, zeep en exfoliërende crèmes. Wees voorzichtig en vermijd overmatig schrobben. Als u make-up moet gebruiken, gebruik dan alleen minerale make-up. 

Eerste 24 uur: Vermijd overmatig heet water of koud water. Vermijd sterk geurende lotions of zeep, exfoliërende crèmes en scrubs. Vermijd plukken of krassen op de huid. Pas SPF 50+ zonnebrandcrème toe om uw huid tegen de zon te beschermen. 

24 tot 72 uren: Als pigmentvlekken of sproeten op het te behandelen gebied aanwezig zijn, zullen deze vlekken binnen 1-3 weken donkerder worden en verdwijnen. Niet afschrapen! 
Terwijl je huid nog steeds rood is … 
• Vermijd het gebruik van AHA (Alpha Hydroxy Acid) of vitamine A-producten. 
• Vermijd zwembaden en spa’s met meerdere chemicaliën / chloor. 
• Vermijd activiteiten die overmatige transpiratie veroorzaken. 

3 dagen + verder: Onthoud altijd dat u elke dag SPF 50+ zonnebrandcrème moet aanbrengen om uw huid tegen de zon te beschermen om herhaling van schade en markeringen te voorkomen.