Ontharing behandeling met de Hyperpulse

 

Alleen maar voordelen!

Bent u het scheren en waxen beu? Heeft u genoeg van het feit dat uw huid na het ontharen rood en geïrriteerd aanvoelt of dat er ingegroeide haren en ontstekingen ontstaan? Dan is laserontharing wellicht de oplossing voor u. Laserontharing is een effectieve en permanente manier om van ongewenste haargroei af te komen. Het innovatieve en geavanceerde Hyperpulse Advanced Light Technology (ALT) ontharingssysteem aan. ALT brengt alle voordelen van de bestaande lasersystemen, waaronder IPL en SHR, samen in een uniek systeem. Zonder de nadelen van de voorgaande systemen. Wat de Leonardo Hyperpulse onderscheidt van andere laserontharingsmachines is de hoge energie afgifte. Het is de enige lasermachine ter wereld die 5 pulsen per seconde produceert met een gecombineerde energie van 200 Joule. Hierdoor is de efficiëntie van deze technologie 5 keer hoger dan bij andere apparatuur. Meerdere passages zijn niet nodig omdat de energie die aan de weefsels wordt geleverd de haren bij de eerste passage effectief zal beschadigen en verwijderen.

Tijdens de behandeling worden de haarzakjes snel en voorzichtig verwijderd met behulp van een enkele beweging (One Glide®). De energie wordt geleidelijk afgegeven in de follikels (haarzakjes) en de huid wordt zachtjes verwarmd. Als de haarzakjes zijn opgewarmd tot de klinisch vereiste temperatuur, worden ze vernietigd en komt de haargroei niet meer terug.

Het is belangrijk om te weten dat laserontharing niet alleen voor vrouwen is. Steeds meer mannen kiezen ook voor deze methode om haar op geselecteerde lichaamsdelen te verwijderen, zowel om hygiënische als om esthetische redenen.

Kortom, Hyperpulse biedt een snelle, pijnloze en permanente oplossing voor ongewenste haargroei.

Ontharen zonder pijn

De Hyperpulse machine is voorzien van een zeer geavanceerde, gepatenteerde koelunit, die zorgt voor optimaal comfort. Wanneer de pulsen worden gegenereerd, warmt de laserkop niet op en voelt men een rustgevend koel en verdovend effect op het behandelgebied. Daardoor wordt de epidermis (de buitenste huidlaag) nauwelijks belast. Ook voor blond haar en een gebruinde huid. De Advanced Light Technology van de Leonardo Hyperpulse, in combinatie met speciaal ontwikkelde filters, maakt het mogelijk om ook lichtere haren en een gebruinde huid te behandelen, omdat de methode niet alleen gebaseerd is op de donkere haarmelanine, maar ook de eiwitten in de stamcellen van de haarwortels elimineert. Ontharen met de Hyperpulse kan dus het hele jaar door.

Veel gestelde vragen over de Hyperpulse voor Ontharingsbehandeling

Hoe lang gaat het duren om de resultaten te krijgen die ik wil?

Gemiddeld zijn er tussen de 6 en 10 behandelingen nodig. Dit verschilt per persoon en hangt af van huid en haartype. Zodra het behandelpakket is voltooid raden wij aan om 1x per jaar de zone opnieuw te laseren.

Waarom Laserontharen? 

Laserontharing is een effectief alternatief voor alle andere ontharingsmethoden. Er zijn veel manieren waarop u uw huid glad kunt maken, maar de meeste werken slechts tijdelijk. Afhankelijk van de methode komen de haren na één dag tot meerdere weken terug. Vaak wordt de huid rood of geïrriteerd na ontharing. Andere veel voorkomende problemen zijn ingegroeide haren en ontstekingen. Bovendien zijn de beschikbare methoden om lichaamshaar voor een lange tijd kwijt te raken, zoals waxen of epileren, behoorlijk pijnlijk. Daarom kiezen veel mensen voor laserontharing, waardoor ongewenste haren permanent worden verwijderd. Ontharen is niet alleen het domein van vrouwen. Steeds meer mannen besluiten om, zowel om hygiënische als om esthetische redenen, haar op geselecteerde lichaamsdelen te verwijderen. 

Hoe effectief is de behandeling?

De Hyperpulse laser pakt enkel de haren aan die in de actieve groeifase zitten. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de actieve groeifase zitten, kun je met één behandeling dus niet alle haren effectief verwijderen. Een optimaal resultaat kan dus enkel met meerdere behandelingen bereikt worden. Gemiddeld zijn er tussen de 6 en 10 behandelingen nodig. Dit verschilt per persoon en hangt af van huid en haartype. 

Voor wie is laserontharing geschikt?

Jouw huidtype is bepalend voor het kiezen van de juiste golflengte. We kunnen alle delen van het lichaam behandelen, alle huidtypes en alle haartypen. Laserontharing is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Grijs haar is het enige haar dat wij niet kunnen verwijderen. 

Zijn er bijwerkingen?

De huid kan na de behandeling rood ogen en ietwat gezwollen zijn. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. Soms zijn er kleine blaartjes en/of bruine pigmentvlekjes. Ook deze verdwijnen weer vanzelf. 

Wanneer u  medicijnen gebruikt die lichtovergevoeligheid kunnen veroorzaken (zoals bepaalde antibiotica’s) wordt een laserbehandeling niet uitgevoerd. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de laserbehandeling  blaren en littekens veroorzaakt. Meld daarom uw medicijngebruik altijd aan de behandelaar.

Wat is het verschil tussen laser en IPL ontharing?

Voor een effectieve behandeling dient de lichtpuls die door de laser wordt uitgezonden op de juiste diepte terecht komt om de haarwortel te bereiken. Hyperpulse lasers gebruiken een enkele golflengte aan licht terwijl IPL lasers een breed scala aan licht golflengtes gebruiken. De hyperpulse laser voorkomt haargroei door de haarzakjes te beschadigen terwijl de IPL laser haargroei enkel verminderd en vertraagd. Omdat er meerdere golflengtes gebruikt worden in een IPL laser dringt niet al het licht effectief door tot de juiste diepte. Ook heeft een IPL laser meer bijwerkingen omdat omliggend weefsel meer energie ontvangt. De hyperpulse laser is gefocust, en voorkomt dat het omliggende weefsel geraakt wordt. De hyperpulse laser werkt dus via het principe van “selectieve fotothermolyse”: snelle verhitting van een geselecteerde structuur en niet van de omliggende gebieden. Ook behandeld de hyperpulse laser een groter oppervlak in binnen eenzelfde tijd als een IPL laser. Dit maakt de hyperpulse laser behandeling ook nog eens een snelle behandeling (30 min). 

Het voordeel van de hyperpulse laser is dus: Minder behandelingen, snelheid en blijvend resultaat & minimale kosten. 

De hyperpulse laser behaald maximale resultaten al na 6 tot 10 behandelingen, terwijl voor andere laser types (bijvoorbeeld IPL) meer dan 15 behandelingen aanbevolen worden voor een acceptabel resultaat. Een hyperpulse laser kan binnen een korte tijd een groot oppervlak pakken, waardoor het minder tijd kost om een deel van het lichaam te ontharen. Bij IPL laser ontharing is het resultaat tijdelijk: De klant is wel even van de haargroei af, maar na een tijdje komen ze terug, wat erg vervelend is. De haarzakjes worden namelijk niet vernietigd, maar tijdelijk verlamd. 

Wat is de nazorg?

48 uur geen sauna’s of stoombaden

7 dagen niet scrubben 

Geef de huid 24 uur rust

Na 24 uur kunt u gebruik maken van crèmes, lotions, oliën, deodorant en make-up.

U mag het behandelde gebied zelf scheren (of knippen) wanneer u dat nodig acht. Het behandelde gebied harsen, waxen of epileren is uit den boze, aangezien wij een deel van de haren nodig hebben als geleiding van de laser.

Het is verstandig om na de behandeling minimaal 10 dagen uit de zon te blijven en geen gebruik te maken van de zonnebank. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen een zonnebrand crème gebruiken met een beschermingsfactor SPF 50 (sunblock).Verder kunt u doen wat u normaal ook doet. 

Ook dient men er rekening mee te houden dat hormoonveranderingen (zwangerschap, anticonceptie wissel, overgang) ervoor kan zorgen dat er nieuwe haartjes ontstaan. 

Kunnen de haren weer terug groeien?

De laserbehandeling beschadigd haarzakjes permanent en er kan geen haar meer uit groeien. Noemenswaardig is wel, dat er in de loop der tijd nieuwe haarzakjes kunnen ontstaan. Dit is een natuurlijk proces en kan niet worden voorkomen. Om het resultaat te behouden is het dus raadzaam om elke één a twee jaar een behandelsessie in te plannen om deze nieuwe haarzakjes aan te pakken. Lasers kunnen zich niet richten op wit, grijs of donshaar en de meeste mensen hebben meerdere kleuren haar. Lasertechnologie zorgt voor 85% – 90% permanente vermindering van de haargroei na 6-8 behandelingen. We kunnen geen 100٪ permanente haar verwijdering beloven en geen enkele kliniek zou dat ook kunnen. 

Ook dient men er rekening mee te houden dat hormoonveranderingen (zwangerschap, anticonceptie wissel, overgang) ervoor kan zorgen dat er nieuwe haartjes ontstaan. 

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

24 uur voor de behandeling dien je het te behandelen oppervlak te scheren. Tijdens de lasersessie wordt een koude spray op de te behandelende plek aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk op de huid geplaatst en beginnen de laserpulsen. Het haar valt uit binnen ongeveer twee weken na de behandeling uit. 

Ook dient men er rekening mee te houden dat hormoonveranderingen (zwangerschap, anticonceptie wissel, overgang) ervoor kan zorgen dat er nieuwe haartjes ontstaan. 

Wat mag er niet voor en na een behandeling?

Voor de behandeling: 
Bij het gebruik van antibiotica , medicijnen of homeopathische middelen in de afgelopen 6 weken altijd uw huisarts raadplegen of laserontharing geschikt is voor u.
U dient het te behandelen gebied 24 uur vóór de behandeling te scheren en/of te trimmen. 
– U dient minimaal 6 weken voor de behandeling niet te epileren, waxen, gebruik te maken van de Epilady of ontharingscrème. De haarzakjes kunnen hierdoor beschadigen, waardoor de behandeling niet effectief kan worden uitgevoerd;
U dient het te behandelen gebied vrij te maken van make-up, parfums, deodorant, sunblock, essentiële oliën of andere huidlotions. Gekleurde stoffen absorberen het licht. Dit geldt ook voor zelfbruiningsproducten of spray tanning. Indien dit niet haalbaar is, kan de behandelaar dit voor u verwijderen;
– Gelieve 10 dagen voorafgaand aan de behandeling niet onder de zonnebank.
– Piercings moeten verwijderd worden op de behandelde gebieden. 

Na de behandeling:
48 uur geen sauna’s of stoombaden
7 dagen niet scrubben 
Geef de huid 24 uur rust
Na 24 uur kunt u gebruik maken van crèmes, lotions, oliën, deodorant en make-up.
U mag het behandelde gebied zelf scheren (of knippen) wanneer u dat nodig acht. Het behandelde gebied harsen, waxen of epileren is uit den boze, aangezien wij een deel van de haren nodig hebben als geleiding van de laser.
Het is verstandig om na de behandeling minimaal 10 dagen uit de zon te blijven en geen gebruik te maken van de zonnebank. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen een zonnebrand crème gebruiken met een beschermingsfactor SPF 50 (sunblock).Verder kunt u doen wat u normaal ook doet. 

Ook dient men er rekening mee te houden dat hormoonveranderingen (zwangerschap, anticonceptie wissel, overgang) ervoor kan zorgen dat er nieuwe haartjes ontstaan.